Könnyű és gyors vendégváró: Spenótos-sajtos kockák
Csavarhatjuk virslire, tölthetjük ezerképpen, édesen és sósan. Ha a buli hevében elfogyna, akár új adagot is betolhatunk a sütőbe, hiszen gyorsan készen van.
Hozzávalók
12 nagyobb kockához- 50 dkg téglalap alakú, konyhakész leveles tészta
- 4 marék spenót- vagy bébispenót levél
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, fehér bors, reszelt szerecsendió
- 30 dkg feta sajt
- 30 dkg ricotta
- 4 db tojás
Elkészítés
1. A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és elrendezzük egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. Mikor kissé felengedett, mindet kettévágjuk.
2. Közben a spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és pár perc alatt megfonnyasztjuk.
3. A feta sajtot villával összetörjük, kikeverjük a ricottával, 3 elhabart tojással és a spenóttal.
4. A tésztakockák közepére teszünk 1-1 kanálnyi tölteléket, a széleket lekenjük a maradék elhabart tojással, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.