Spenótkrémleves zöldségfasírttal
Hozzávalók
- 1 doboz bébi spenót
- ½ fej vöröshagyma
- 5 dl alaplé
- 1 dl zsíros tejszín
- só, fehérbors
- 5 dkg vaj
- 15 dkg fagyasztott vagy konzerv zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 1 db tojás
- 3 dkg kölespehely vagy golyó
- 5 dkg szárított gomba
- 5 dkg apró csiperke
- só, bors
Elkészítés
Spenótkrémleves:
1. A spenótleveleket blansírozzuk: leforrázzuk, majd hideg jeges vízbe tesszük, hogy megtartsák a színüket.
2. A vöröshagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, majd a spenóttal és alaplével együtt krémesre turmixoljuk.
3. A tűzhelyre visszatéve hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felolvasztjuk benne a vajat.
Zöldségfasírt:
1. A szárított gombát vízbe áztatjuk, és megvárjuk, amíg megszívja magát, majd felaprítjuk.
2. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon félkészre pirítjuk.
3. Az újhagymát és a friss gombát felszeleteljük, a gombát olajon megpirítjuk.
4. Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a borsót, a gombákat, a sárgarépát, az újhagymát és a tojást, majd annyi kölespelyhet morzsolunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.
5. A masszát muffinformákba töltjük, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.