Spanyol tortilla, ezúttal töltve
Hozzávalók
4 személyre- 1 dl olívaolaj
- 50 dkg burgonya (nem szétfővő fajtájú)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 6 nagy tojás
- só
Elkészítés
Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat. A meghámozott, felkockázott burgonyát kb. 10-15 perc alatt megsütjük-megpirítjuk rajta.
A burgonyát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, a felesleges olajat kiöntjük, éppen csak egy kevés maradjon. A megpucolt, finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Közben a tojásokat elhabarjuk, megsózzuk, és beleforgatjuk a burgonyát. Ezután visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük a hagymával, és közepes lángon sütni kezdjük. Mikor már a teteje is kezd kérgesedni, falapáttal vagy villával elválasztjuk a tortillát a serpenyő szélétől.
Előveszünk egy, a serpenyőnél nagyobb átmérőjű tányért, és óvatosan belefordítjuk a tortillát. Visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és befejezzük a másik oldal sütését is.
Verziók:
Ezúttal a kész tortillát cikkekre vágtam, majd megtöltöttem sonkaszeletekkel és salátával. Persze magát a masszát is lehet ízesíteni: jól áll neki a zsálya, dúsíthatjuk apróra kockázott kaliforniai paprikával (ezt a hagymával együtt süssük elő) vagy kis cikkekre vágott, erős lángon lepirított gombával. Aki pedig nem szeretne a húsról lemondani, pirított kolbászt, bacont vagy sonkakockákat adhat a tortillájához.