Sörtésztában sült csirkemell és zöldségek tartármártással
Hozzávalók
4 személyre- 2 db csirkemellfilé
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 patiszon
- 15 dkg gomba
- friss snidling
- só, bors
- olívaolaj
- olaj a sütéshez
- A sörtésztához:
- 2 dl sör
- 10 dkg kukoricakeményítő
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kk sütőpor
- ½ kk só
- A tartármártáshoz:
- 2 tojássárgája
- 1 ek mustár
- olaj
- só, bors
- 1 dl tejföl
Elkészítés
1. A sörtésztához a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót elkeverjük a sörrel és a kemény habbá vert tojásfehérjével, majd hűtőben pihentetjük sütésig.
2. A cukkinit, padlizsánt, patiszont csíkokra vágjuk, a gombákat, ha kisebbek egyben hagyjuk, majd megsózzuk.
3. A csirkemellet is csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
4. A zöldségeket és a húst a sörtésztába mártjuk, majd bő olajban kisütjük.
5. A tartármártáshoz a tojássárgájához adjuk a mustárt, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Ha a majonéz elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor friss snidlinggel kínáljuk. Jó étvágyat!