Sonkás-sajtos sült spagetti
Filléres recept, főleg ha a hűtőnk tartalmához alakítjuk. Most sonka került bele, a tetejére pedig maradék sajt. Sőt! Maga a tészta is a maradék-felhasználás jegyében került az ételbe.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg tetszőleges sonka
- só, őrölt fekete bors
- 2 tojás
- 15 dkg tejföl
- 3 evőkanál mustár
- 30-35 dkg főtt, kihűlt spagetti (a receptben teljes kiőrlésűt használtam)
- 1 marék tetszőleges reszelt sajt (pl. trappista)
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a felkockázott vagy csíkokra vágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, összesütjük.
A tojásokat simára keverjük a tejföllel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevés olajjal. 6-8 spagettifészket alakítunk ki benne (így könnyebb lesz szeletelni, tálalni). Megszórjuk a sonkás-hagymás feltéttel, majd a tetejére locsoljuk a tojásos-tejfölös keveréket. A tetejére jöhet a reszelt sajt. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.