Nagyon finom ízkavalkád, szuper szilveszteri csemege!
Ez a tart szuper jól tud esni egy iszogatós estén, így hát csak ajánlani tudom, hogy készítsétek el szilveszterre! A titka abban rejlik, hogy sokféle hagymából készítettem, nagyon finom ízkavalkád!
Hozzávalók
8 szelethez- 50 dkg konyhakész, mélyhűtött leveles tészta (tömb)
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy fej lila hagyma
- 4 fej sonkahagyma
- 1 csokor újhagyma fehér része
- só
- 20 dkg tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- 8 dkg baconcsík
- 8 dkg trappista sajt
- aprított snidling a díszítéshez
Elkészítés
A leveles tésztát 1-2 órával korábban kivesszük a mélyhűtőből, hogy felengedjen, mire elkezdjük készíteni a tartot. (Ha hűtött, és nem mélyhűtött fajtából készítjük, erre természetesen nincsen szükség.)
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Közben a vöröshagymát, a lila hagymát és a sonkahagymát megpucoljuk, karikáira vágjuk. Az olajra tesszük, kevergetve sütni kezdjük. Mikor már puhulnak, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és addig sütjük, amíg az összes hagyma megpuhul. Sóval fűszerezzük.
A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A leveles tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a tejföllel. Körben a széleket üresen hagyjuk. Megpakoljuk az apróra vágott baconnel és a sült hagymákkal, tetejére reszelt sajtot szórunk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Felkockázva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.