Sárgarépás vöröslencseleves
A vöröslencse nagy előnye a többi hüvelyessel szemben, hogy nem igényel áztatást, hiszen a hántolás során eltávolítják a nehezen emészthető héját. Így bármikor, rövid idő alatt ízletes, növényi fehérjében gazdag leves vagy egytálétel készíthető belőle.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg vöröslencse
- 20 dkg sárgarépa
- 1 l víz
- 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- himalája só (ízlés szerint)
- krémes natúr joghurt
Elkészítés
Egy főzőedényben felhevítjük a kókuszolajat, majd megfonnyasztjuk rajta a felkarikázott újhagymát. Hozzáöntjük a vöröslencsét és a meghámozott, karikára vágott sárgarépát. Összepirítjuk, felöntjük forró vízzel, majd beleszórjuk az ételízesítőt és a sót.
Fedő alatt, közepes lángon kb. 25 percig főzzük, szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékmennyiséget.
A sűrűre főtt levest tálkákba szedjük, majd egy-egy kanál krémes natúr joghurttal tálaljuk.