Sajtos-sonkás tekercsek
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg szeletelt sonka
- 15 dkg sajt szeletben
- mustár
Elkészítés
Ez egy olyan recept, amit évek óta rendszeresen készítek, mindig sikert aratok vele, de nem merem magamnak tulajdonítani a dicsőséget, mert egyszerűen nem emlékszem, hogy honnan szedtem. Beérem azzal, hogy a dicséretek hallatán talányosan mosolygok a bajszom alatt. Felötlik néha valami főzős műsor a múltból, a leveles tészta és alma találkozásával, de mint annyi dologban, ebben sem vagyok biztos.
Ha nincs sok időnk vagy éppenséggel kedvünk sokat bajlódni a konyhában, mégis a bolti ropinál vagy chipsnél összetettebb falatokat óhajtunk a borozgatás vagy tévézés mellé, megéri összedobni a tekercseket!
1. A kiterített leveles tésztát egyenletesen megkenem mustárral, ráterítem a sonka és a sajtszeleteket, majd a tészta hosszabbik oldalától kezdve feltekerem, mint a beiglit.
2. Fogok egy éles kést, a tekercset 12 egyforma darabra vágom, és azokat vágott felére állítva az előzetesen kikent muffin sütő fészkeibe teszem.
3. 180 fokos sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütöm. Tényleg ennyi az egész.
Vigyázni kell vele, mert frissen sülve, még melegen elég sokat meg lehet enni belőle, ami aztán gyomorbántalmakat okoz. Azt kipróbáltam, így önöknek már nem kell.