Rozé kacsamell eperrel és spárgával
Hozzávalók
2 személyre- 1 kacsamell
- 30 dkg zöldspárga
- 30 dkg eper
- 30 dkg újburgonya
- 10 dkg vaj
- friss petrezselyem
- friss kakukkfű
- friss kapor
- friss bazsalikom
- 1 narancs
- só, bors
Elkészítés
1. Az újburgonyát megsózzuk, majd egy serpenyőben vajon puhára főzzük fedő alatt.
2. A spárgákat megpároljuk.
3. A fakérgeket 20 percre beáztatjuk, utána kinyomkodjuk, majd egy alufóliába csomagoljuk és grill fokozaton a sütőben felhevítjük, közvetlenül a grill rács alatt.
4. A kacsamellet a bőrös oldalán bevagdossuk, csak a zsírréteget, a húst nem. Majd sózzuk, és a húsos oldalát megborsozzuk. Hideg serpenyőben bőrös részével lefelé kezdjük sütni, amíg kiolvad a zsír és ropogós lesz a bőre. Ekkor megfordítjuk és 10 percig sütőben sütjük a fakéreg füstjében. Ha kivettük pihentetjük pár percig, csak utána vágjuk fel.
5. Az epret nagyobb darabokra vágjuk, borsozzuk.
6. A megpuhult krumplihoz adjuk az apróra vágott, kaprot, petrezselymet és kakukkfüvet.
7. A kacsa zsírjából öntünk egy keveset egy lábasba és azon forgatjuk át az epret az apróra vágott bazsalikommal és a narancs húsával.
8. Tálalásnál a spárgákat tesszük alulra, ráhelyezünk pár szem burgonyát, a salátát mellé halmozzuk, végül a húst is rátesszük. Jó étvágyat!