Röszti gofri
Ez a gofri szuper választás, ha percek alatt összedobható reggelire vagy vacsorára vágysz. Ráadásul még liszt sem kell hozzá.
Hozzávalók
2 darabhoz- 20 dkg burgonya
- 2 db tojás
- 5 dkg zsírszegény trappista sajt
- 1 evőkanál natúr ételízesítő
- ½ kávéskanál fokhagymapor
- himalája só
- 2 evőkanál tejföl
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
A gofrisütőt előmelegítjük. Szükség esetén kiolajozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A levét lecsepegtetjük, majd hozzáütjük a tojásokat, és belereszeljük a sajtot is. Végül ételízesítőt, fokhagymát és himalája sót adunk a tésztához.
A tésztát két részletben a forró sütőbe kanalazzuk, majd lecsukjuk a sütő tetejét, és kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük benne a gofrikat.
Egy kanál tejföllel, vékony karikákra vágott újhagymával frissen és melegen tálaljuk.