Rizspuding mézzel és körtével
Hozzávalók
6 személyre- 1 csésze arborio (rizotto) rizs
- ¼ teáskanál só
- 5 csésze tej
- ½ csésze cukor
- ½ teáskanál narancsvirágvíz
- 1 körte felszeletelve
- 1/3 csésze sózatlan, pörkölt pisztácia, apróra vágva
- méz (tálaláshoz)
Elkészítés
1. A rizst és sót forraljuk fel 1 ½ csésze vízzel forraljuk fel egy közepes lábosban.
2. Vegyük vissza a hőfokot, részben fedjük le, és főzzük 6-8 percig, amíg a víz nagy része fel nem szívódik.
3. Adjuk hozzá a tejet, lassan forraljuk fel újra, néha keverjük meg, és főzzük, amíg a rizs megpuhul, és a tej besűrűsödik, kb. 30-35 perc alatt.
4. Adjuk hozzá a cukrot és a narancsvirág vizet, és keverjük el, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
5. Tálaláskor helyezzük rá a körteszeleteket, szórjuk meg az apróra vágott pisztáciával, és locsoljuk meg mézzel.
Forrás:bonappetit.com
Megosztom barátaimmal