Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Rizspuding mézzel és körtével

2016. September 28.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 csésze arborio (rizotto) rizs
  • ¼ teáskanál só
  • 5 csésze tej
  • ½ csésze cukor
  • ½ teáskanál narancsvirágvíz
  • 1 körte felszeletelve
  • 1/3 csésze sózatlan, pörkölt pisztácia, apróra vágva
  • méz (tálaláshoz)

Elkészítés

1. A rizst és sót forraljuk fel 1 ½ csésze vízzel forraljuk fel egy közepes lábosban.

2. Vegyük vissza a hőfokot, részben fedjük le, és főzzük 6-8 percig, amíg a víz nagy része fel nem szívódik.

3. Adjuk hozzá a tejet, lassan forraljuk fel újra, néha keverjük meg, és főzzük, amíg a rizs megpuhul, és a tej besűrűsödik, kb. 30-35 perc alatt.

4. Adjuk hozzá a cukrot és a narancsvirág vizet, és keverjük el, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

5. Tálaláskor helyezzük rá a körteszeleteket, szórjuk meg az apróra vágott pisztáciával, és locsoljuk meg mézzel.

  

Forrás:bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!