Reggeli tojásmuffin
Persze a „ráérős” reggeli nem azt jelenti, hogy hajnalban órákig kell robotolni a konyhában, hanem csak annyit: szombat-vasárnap nem kell sietnünk. Ráadásul a kis „fészkek” előző nap is összeállíthatók, jól ellesznek éjszaka a hűtőben. Másnap csak be kell fejezni pár perc alatt, és már süthetjük is.
A muffinok összetevőit nyugodtan variáljátok a hűtőtök aktuális tartalma szerint, mutatom, én most miből készítettem.
Hozzávalók
8 darabhoz- 8 baconcsík
- 8 koktélparadicsom
- 24 szem magozott, fekete olajbogyó
- 8 tojás
- pici só
- pici olaj
- 5 dkg füstölt sajt
- újhagymazöld a díszítéshez
Elkészítés
A baconcsíkokat keresztben kettévágjuk, és X-alakban kibélelünk 1-1 kettévágott csíkkal 1-1 muffinsütő mélyedést. A mélyedéseket nem szükséges előtte zsiradékkal kikenni. A koktélparadicsomokat megmossuk, mindet 4-be vágjuk, a lecsepegtetett olajbogyókat felkarikázzuk. Szétosztjuk a formákban.
Ráütünk mindre 1-1 tojást, finoman megsózzuk, a sárgájákra cseppentünk egy kevés olajat. Végül megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul (a sárgája maradjon krémes). Újhagymazölddel díszítjük, salátával, zöldségekkel tálalhatjuk.