Rakott karfiol Pataky módra
Hozzávalók
8 személyre- 1 kg sertéscomb
- 1 db karfiol
- 10 dkg rizs
- 1-2 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dl tejföl
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg panko morzsa
- 15 dkg majonéz
- friss majoránna
- só, bors
Elkészítés
1. A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A húst nagyobb csíkokra vágjuk, majd ledaráljuk.
3. A raguhoz zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a darált hús és folyamatosan kevergetjük, amíg kifehéredik, végül sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott majoránnát.
4. A karfiol levében megfőzzük a rizst is, majd ha megpuhult, leszűrjük.
5. Egy tepsiben rétegenként pakoljuk egymásra először a darált húst, majd a karfiolt, végül a rizst, amit beterítünk a tejföllel és rákanalazunk majonézt is. Még egy réteg húst teszünk rá, majd egy réteg rizs következik, végül a tetejére tesszük a maradék karfiolt és megint meglocsoljuk a tejföllel. Friss parmezánt reszelünk rá, majd megszórjuk zsemlemorzsával vagy panko morzsával. Sütőben sütjük 180 fokon minimum 40 percig. Jó étvágyat!