Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pihe-puha pizzás csigatészta, sok és sokféle sajttal megtöltve

Tudtátok, hogy Amerikában a sajtos pizzának külön emléknapja van? Ennek örömére sütöttem is egy finomságot, kicsit csavarva az eredeti recepteken. A tészta nem klasszikus pizzatészta, viszont pihe-puha csigákat készíthettek belőle. Sajtokból pedig minél többféle, annál jobb, mehet bele minden, a hűtő mélyén lapuló sajtmaradék!
2017. September 5.

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz
  • A tésztához:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 púpozott kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 teáskanál olívaolaj + a hígításhoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • kevés víz
  • só, őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű és oregano
  • 5 dkg trappista sajt + a szóráshoz
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 2 dkg tetszőleges kemény sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

sajtospizzanap1

A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk az elhabart tojásokat. Először beleöntünk fél dl tejet, majd dagasztani kezdjük. Ezt követően még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy kisebb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a lereszelt fokhagymákat párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kevés vízzel és olajjal hígítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és oreganóval, majd pár perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A sajtokat lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihűlt paradicsomszósszal, megszórjuk a lereszelt sajtokkal. Hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd a hengert kb. 2,5 cm széles darabokra vágjuk.

A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük (hagyunk pár cm távolságot köztük). Lekenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept!  Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

A tengerentúlon tudják: a hamburger olyan örök klasszikus, melyről érdemes kiemelten megemlékezni, épp ezért július 28-án Nemzeti Hamburgernapot tartanak. Az egyik legnagyobb nyári kedvencem a parázsburgonya, így nem volt kérdés, hogy a krumpli ebben a formában fog a burger mellé kerülni.
Töltött körte

Töltött körte

Desszertnek készíthetjük édesen, viszont most előételnek szántam, ezért sós verzióban készítettem túróval, sajttal, aszalt paradicsommal és dióval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!