Pihe-puha pizzás csigatészta, sok és sokféle sajttal megtöltve
Hozzávalók
kb. 14 darabhoz- A tésztához:
- 50 dkg kenyérliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1 púpozott kávéskanál só
- 5 dkg vaj
- 10 dkg tejföl
- 2 tojás
- tej
- A töltelékhez:
- 1 teáskanál olívaolaj + a hígításhoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sűrített paradicsom
- kevés víz
- só, őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű és oregano
- 5 dkg trappista sajt + a szóráshoz
- 5 dkg cheddar sajt
- 5 dkg mozzarella sajt
- 2 dkg tetszőleges kemény sajt
- 1 tojás
Elkészítés
A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk az elhabart tojásokat. Először beleöntünk fél dl tejet, majd dagasztani kezdjük. Ezt követően még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy kisebb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a lereszelt fokhagymákat párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kevés vízzel és olajjal hígítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és oreganóval, majd pár perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A sajtokat lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihűlt paradicsomszósszal, megszórjuk a lereszelt sajtokkal. Hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd a hengert kb. 2,5 cm széles darabokra vágjuk.
A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük (hagyunk pár cm távolságot köztük). Lekenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.