Pesztós tészta felturbózva
Mindig van egy üveg pesztó a kamrámban, igen-igen, jó minőségű kész bolti – vagy eltett házi. Ha össze kell dobni egy nagyon gyors vacsorát, csak előkapom, aztán körülnézek a hűtőben is, hogy mi van otthon. Amíg fő a tészta, serpenyőbe minden hozzávalóval, 20 perc, és tálalhatok is.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta
- só
- 20 dkg kelbimbó
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 kis üveg pesztó
- 1 marék friss koktélparadicsom
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, a főzővízből keveset megtartunk. A megtisztított kelbimbókat félbevágjuk, majd egy másik lábasban, szintén sós vízben megfőzzük.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Rádobjuk a főtt, jól lecsepegtetett kelbimbókat, tovább sütjük. Mehet hozzá a megmosott, kis kockákra vágott paprika, a sütést addig folytatjuk, amíg a paprika roppanósra sül. Rákanalazzuk a pesztót, átkeverjük, majd pár evőkanál főzővíz fokozatos hozzáadásával krémesre főzzük. Hozzáforgatjuk a tésztát.
Végül a koktélparadicsomokat is megmossuk, negyedekre vágjuk, és az elkészült tésztához keverjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.