Pestós spagetti pikáns csirkemellel
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- olívaolaj
- ½ vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-5 dkg cukor
- friss bazsalikom
- A töltelékhez:
- 60 dkg darált sertés dagadó
- ½ fej vöröshagyma
- 10-15 dkg rizs
- 1 tojás
- 6-8 db TV paprika
- só, bors
Elkészítés
1. A paradicsomokat megtisztítjuk a zöld részétől, majd a tetejét keresztbe bevagdossuk. Ezután forró vízben főzzük 1 percig, áttesszük hideg vízbe és lehúzzuk a héjukat.
2. A szószhoz egy felhevített lábasban olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fél fej vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután kerül hozzá a meghámozott paradicsom, amit fakanállal szétnyomkodunk. Amikor besűrűsödött és a paradicsom szétfőtt, akkor pürésítjük, majd cukrozzuk.
3. A töltelékhez egy tálban elkeverjük a megmaradt ½ fej apróra vágott vöröshagymát, a darált húst, a rizst, a tojást, majd sózzuk és borsozzuk
4. A paprikák alját levágjuk és megtöltjük a húsos töltelékkel.
5. Az egészet egy tepsibe tesszük, ráöntjük a szószt, majd alufóliával lefedjük és 180 fokon 1 órán keresztül sütjük, vagy 120-130 fokon 2 órát pároljuk.
6. Tálaláskor friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!