Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás!
2016. December 2.

A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás! Ha kicsivel több időnk van és nevelgetünk a kertben vagy a balkonládában némi bazsalikomot, a zöld pestót magunk is könnyedén elkészíthetjük.

Ehhez 2-3 nagy marék bazsalikomot zúzzunk össze 8 dkg tetszőleges olajos maggal és 5 dkg reszelt parmezánnal, adjunk hozzá 1 csipet sót és egy duci gerezd lereszelt fokhagymát. Végül apránként csorgassunk hozzá annyi olívaolajat, hogy sűrű, krémes pestót kapjunk.

 

Hozzávalók

  • A pulykaroládhoz:
  • 2*25 dkg pulykamellfilé

  • 30 dkg baconcsík
  • kevés olívaolaj
  • 10-15 dkg zöld pesto
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • habtejszín
  • só, őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • aprított petrezselyemzöld és csilipehely a tálaláshoz

Elkészítés

1. A pulykaroládhoz a pulykamellfiléket késsel szétnyitjuk, kiterítjük, óvatosan kiklopfoljuk, majd az oldalaikat meghintjük sóval. A baconszeleteket 1-1, a hússzeleteknél nagyobb, olajjal vékonyan megkent alufóliadarabra helyezzük úgy, a szélek épp fedjék egymást. A kiklopfolt hússzeleteket a baconre helyezzük.

2. A pestót a pulykaszeletekre kenjük, a baconcsíkok lelógó széleit két oldalról ráhajtjuk, majd a hússzeleteket hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük az alufólia segítségével. A végeket szorosan elkötjük.

pulykarolad1

3. A tekercseket sütőtálba helyezzük, kevés vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk az alufóliát, és további 10 perc alatt megpirítjuk a bacont.

4. Közben a burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és krumplinyomóval még melegen összetörjük. Annyi habtejszínt adunk hozzá, hogy krémes pürét kapjunk, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

5. A kész pulykaroládot 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük. Aprított petrezselyemzölddel és csilipehellyel meghintett krumplipürével, valamint tetszőleges salátával körítve tálaljuk.

gallicoop kicsi

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Őszi pulyka egytál

Őszi pulyka egytál

Pulykavacsora őszi estékre - Csigó Zita receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!