Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével
A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás! Ha kicsivel több időnk van és nevelgetünk a kertben vagy a balkonládában némi bazsalikomot, a zöld pestót magunk is könnyedén elkészíthetjük.
Ehhez 2-3 nagy marék bazsalikomot zúzzunk össze 8 dkg tetszőleges olajos maggal és 5 dkg reszelt parmezánnal, adjunk hozzá 1 csipet sót és egy duci gerezd lereszelt fokhagymát. Végül apránként csorgassunk hozzá annyi olívaolajat, hogy sűrű, krémes pestót kapjunk.
Hozzávalók
- A pulykaroládhoz:
- 2*25 dkg pulykamellfilé
- só
- 30 dkg baconcsík
- kevés olívaolaj
- 10-15 dkg zöld pesto
- A körethez:
- 80 dkg burgonya
- habtejszín
- só, őrölt fekete bors
- frissen reszelt szerecsendió
- aprított petrezselyemzöld és csilipehely a tálaláshoz
Elkészítés
1. A pulykaroládhoz a pulykamellfiléket késsel szétnyitjuk, kiterítjük, óvatosan kiklopfoljuk, majd az oldalaikat meghintjük sóval. A baconszeleteket 1-1, a hússzeleteknél nagyobb, olajjal vékonyan megkent alufóliadarabra helyezzük úgy, a szélek épp fedjék egymást. A kiklopfolt hússzeleteket a baconre helyezzük.
2. A pestót a pulykaszeletekre kenjük, a baconcsíkok lelógó széleit két oldalról ráhajtjuk, majd a hússzeleteket hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük az alufólia segítségével. A végeket szorosan elkötjük.
3. A tekercseket sütőtálba helyezzük, kevés vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk az alufóliát, és további 10 perc alatt megpirítjuk a bacont.
4. Közben a burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és krumplinyomóval még melegen összetörjük. Annyi habtejszínt adunk hozzá, hogy krémes pürét kapjunk, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
5. A kész pulykaroládot 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük. Aprított petrezselyemzölddel és csilipehellyel meghintett krumplipürével, valamint tetszőleges salátával körítve tálaljuk.