Oldalas mustáros-gorgonzolás és zelleres krumplipürével
Hozzávalók
4 személyre- ½ kg oldalas
- 8-10 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek sertészsír
- olívaolaj
- friss petrezselyem
- A zelleres krumplipüréhez:
- ½ kg burgonya
- 1 zellergumó
- 1-2 ek magos mustár
- 5 dkg gorgonzola
- ½ dl tej
- 2 ek vaj
- só
Elkészítés
1. Az oldalas nagyobb darabokra vágjuk, majd egy sertészsírral kikent tepsibe tesszük.
2. A páchoz 5 gerezd fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot lepürésítünk, majd megkenjük vele a húst. Mellétesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 160 fokon másfél órán keresztül, majd levesszük a fóliát és 30 percet tovább pirítjuk.
3. A megtisztított, kockákra vágott zellert és burgonyát sós vízben külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a vajjal, mustárral, tejjel, sóval és a sajttal.
4. A krumplipüré mellé tálaljuk az oldalast, a sült hagymákat és megszórjuk friss petrezselyemmel! Jó étvágyat!