Oldalas grill kukoricával, zöldbab salátával
Hozzávalók
4 személyre- 1,5 kg oldalas
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 cső kukorica
- 0,5 l alaplé
- só, bors
- Köret:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1-2 marék dió
- 3-4 marék zsenge zöldbab
- só
- 5 dkg feta sajt
Elkészítés
1. Az oldalast megtisztítjuk az inaktól, egy tepsibe tesszük, sózzuk, 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá, a többit pedig mellé tesszük héjában. Egy vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, azt is a tepsibe helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Alufóliával lefedjük és 160 fokon 1 órát sütjük.
2. A körethez a zöldbabot sós, forró vízbe tesszük és 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, majd utána jeges vízbe rakjuk, hogy ne puhuljon tovább.
3. A diót durvára törjük.
4. A kukoricát olívaolajjal bekenjük, sózzuk, majd grillserpenyőben megsütjük.
5. A fehérborecetet elkeverjük a sóval, majd az olajjal. (olaj-ecet: 3:1 arány), és ráöntjük a zöldbabra. Beleszórjuk a diót és rámorzsoljuk a feta sajtot. Jó étvágyat!