Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Oldalas grill kukoricával, zöldbab salátával

Adásban volt: 2017. September 1.
A recepthez tartozó videó
2017. September 1.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1,5 kg oldalas
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cső kukorica
  • 0,5 l alaplé
  • só, bors
  • Köret:
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • 1-2 marék dió
  • 3-4 marék zsenge zöldbab

  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés

1. Az oldalast megtisztítjuk az inaktól, egy tepsibe tesszük, sózzuk, 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá, a többit pedig mellé tesszük héjában. Egy vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, azt is a tepsibe helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Alufóliával lefedjük és 160 fokon 1 órát sütjük.

2. A körethez a zöldbabot sós, forró vízbe tesszük és 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, majd utána jeges vízbe rakjuk, hogy ne puhuljon tovább.

3. A diót durvára törjük.

4. A kukoricát olívaolajjal bekenjük, sózzuk, majd grillserpenyőben megsütjük.

5. A fehérborecetet elkeverjük a sóval, majd az olajjal. (olaj-ecet: 3:1 arány), és ráöntjük a zöldbabra. Beleszórjuk a diót és rámorzsoljuk a feta sajtot. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!