Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz tésztamánia

Adásban volt: 2017. September 12.
A recepthez tartozó videó
2017. September 12.

Hozzávalók

2 személyre
  • 30 dkg kagylótészta
  • A pestohoz:
  • friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • A paradicsomos szószhoz:
  • 0,5 l sűrű paradicsomlé
  • 1 csipet cukor
  • 1-2 ek pesto

Elkészítés

1. A tésztát kevés sós vízben főzzük meg, mert a tészta vizét használjuk még sűrítésre.

2. A pestóhoz egy aprítógépben ledaráljuk a friss bazsalikomot, a fenyőmagot, a petrezselymet, a diót a fokhagymát és az olívaolajat.

3. A paradicsomszószhoz egy felhevített serpenyőbe kanalazunk egy keveset a tészta főzővizéből, ehhez adjuk hozzá a paradicsomszószt, a csipet cukrot és 1-2 ek pestot.

4. A zöld pestot a másik felhevített serpenyőbe öntjük.

5. A tésztát leszűrjük, egyik felét a paradicsomos szószhoz, másikat a pestohoz adjuk és megforgatjuk benne. Mindkettőre parmezánt reszelünk.

6. Tálaláskor friss bazsalikommal és parmezánforgáccsal díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!