Olasz tésztamánia
Hozzávalók
2 személyre- 30 dkg kagylótészta
- A pestohoz:
- friss bazsalikom
- friss petrezselyem
- 5 dkg fenyőmag
- 5 dkg dió
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- A paradicsomos szószhoz:
- 0,5 l sűrű paradicsomlé
- 1 csipet cukor
- 1-2 ek pesto
- só
Elkészítés
1. A tésztát kevés sós vízben főzzük meg, mert a tészta vizét használjuk még sűrítésre.
2. A pestóhoz egy aprítógépben ledaráljuk a friss bazsalikomot, a fenyőmagot, a petrezselymet, a diót a fokhagymát és az olívaolajat.
3. A paradicsomszószhoz egy felhevített serpenyőbe kanalazunk egy keveset a tészta főzővizéből, ehhez adjuk hozzá a paradicsomszószt, a csipet cukrot és 1-2 ek pestot.
4. A zöld pestot a másik felhevített serpenyőbe öntjük.
5. A tésztát leszűrjük, egyik felét a paradicsomos szószhoz, másikat a pestohoz adjuk és megforgatjuk benne. Mindkettőre parmezánt reszelünk.
6. Tálaláskor friss bazsalikommal és parmezánforgáccsal díszítjük. Jó étvágyat!