Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával
Hozzávalók
2 személyre- 1 db narancs
- 2 db édesburgonya
- szerecsendió
- őrölt fehérbors
- ½ kg bőrös kacsamell
- 4 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 1 db cékla
- ½ dl almaecet
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Az édesburgonyát 200 fokon elősütjük 25-30 perc alatt. Meghámozzuk, majd fél narancs levével pürésítjük. Ezután reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót, adunk hozzá egy csipet fehérborsot és sót, majd elkeverjük és hűtőben pihentetjük.
2. A kacsamellet téglalap alakúra formázzuk, széleiről levágjuk a felesleges zsiradékot. Egy nem túl forró serpenyőben kezdjük el sütni bőrével lefelé és megvárjuk, amíg kisül a zsírja. A mások oldalát, vagyis a húsos felét sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet. Ezután megfordítjuk, majd sütőben sütjük tovább 220 fokon 15 percig.
3. A céklát 200 fokon 35-40 percig elősütjük, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben olívaolajon és eceten megpirítjuk.
4. Az édesburgonyát habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tálra. Mellé helyezzük a kacsamell szeleteket és a céklát. Jó étvágyat!