Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rendhagyó sonka a Pasi Spájzból: Édes mázas, mustáros-mézes

2017. április 16.

Így húsvét táján rendre ki vagyunk okosítva az igazi sonkák mibenlétéről, a kamu sonkák felismerhetőségéről, a rendes sonkafőzés fortélyairól. Jól is van ez így, nem is szállnék fel erre a vonatra.

Inkább kipróbáltam egy, a szokásostól eltérő elkészítési módot: édes mázat sütöttem a sonkára.

 

Hozzávalók

  • 0,5 kg füstölt, főtt sonka egyben (vagy más füstölt-főtt hús, esetemben: tarja)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz és 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

1. A mustárt, a mézet, a balzsamecetet és az apróra vágott fokhagymát simára kevertem, sóval, borssal ízesítettem.

2. Egyenletesen bekentem vele a húst és 160 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütöttem.

3. Hagytam kihűlni, majd vékonyan szeletelve tálaltam.

20160805_133741

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mégis, ki nem szereti a szilvás gombócot?

Mégis, ki nem szereti a szilvás gombócot?

"Jár némi macerával és mosogatással, de ennek ellenére örömmel veselkedek neki minden alkalommal."
Ratatouille – a francia nemlecsó

Ratatouille – a francia nemlecsó

Topár Gábor így készíti
Sajtos-sonkás tekercsek

Sajtos-sonkás tekercsek

Gyorsan, egyszerűen, jót!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!