Rendhagyó sonka a Pasi Spájzból: Édes mázas, mustáros-mézes
Így húsvét táján rendre ki vagyunk okosítva az igazi sonkák mibenlétéről, a kamu sonkák felismerhetőségéről, a rendes sonkafőzés fortélyairól. Jól is van ez így, nem is szállnék fel erre a vonatra.
Inkább kipróbáltam egy, a szokásostól eltérő elkészítési módot: édes mázat sütöttem a sonkára.
Hozzávalók
- 0,5 kg füstölt, főtt sonka egyben (vagy más füstölt-főtt hús, esetemben: tarja)
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz és 1 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
1. A mustárt, a mézet, a balzsamecetet és az apróra vágott fokhagymát simára kevertem, sóval, borssal ízesítettem.
2. Egyenletesen bekentem vele a húst és 160 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütöttem.