Mézes-narancsos csirkecombok jázmin rizzsel
Hozzávalók
4 személyre- 4 db egész csirkecomb (bőrrel együtt)
- 50 g pörkölt kesudió
- 3 db sárgarépa szárával együtt
- 1 vöröshagyma
- 1 édeskömény
- só, bors ízlés szerint
- 200 g jázmin rizs
- 5 szál friss koriander
- A pácokhoz:
- 1 narancs
- 1 zöld citrom
- 2 ek méz
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek. fehérbor ecet
- 1 ek. chili szósz
- 1 ek. gyömbér
- só
- olívaolaj
- sült csirke fűszerkeverék
Elkészítés
1. A kétféle páchoz két edény készítünk elő. Az egyikbe tesszük a narancs levét és reszelt héját, a mézet, a sűrített paradicsomot, egy csipet sót és a szójaszószt, valamint a zöld citrom levét és héját, a chili szószt és a reszelt gyömbért. Az egészet összekeverjük és állni hagyjuk.
2. A másik páchoz a sültcsirke fűszerkeveréket olívaolajban elkeverjük és azt is állni hagyjuk.
3. A csirkecombokat kettévágjuk és csont mellett kicsit bevágjuk, hogy a pác mindenhol érje a húst.
4. A narancsos pácba tesszük a felsőcombokat, míg a másik pácba az alsó combokat és sütés előtt pihentetjük.
5. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük, egy fél vöröshagymával együtt.
6. Egy hőálló tálba tesszük a bepácolt húsokat, mellé a nagyobb darabokra vágott fél fej vöröshagymát, szárral együtt a sárgarépát és a torzsától megtisztított édesköményt, majd 220 fokon 50 percig sütjük. Félidőben a maradék pácot is rácsorgatjuk és megszórjuk a kesudióval.
7. Friss korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!