Gyors és egészséges vacsora recept, szendvicssütőket elő!
Hagyományos háromszög alakú szendvicssütőnket többféleképpen felhasználhatjuk, mint gondolnánk. Boltban vásárolt kenyér helyett például elkészíthetjük saját teljes kiőrlésű tésztánkat benne, amit aztán kedvünk szerint megtölthetünk.
Ebben a receptben egy mediterrán paradicsomos, mozzarellás, csirkés variációt mutatok.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 15 dkg csirkemell
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss bazsalikom
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd felhevített kókuszolajon egy serpenyőben készre sütjük kb. 10 perc alatt.
2. Egy edényben vizet forralunk. A paradicsom alján kereszt alakú bevágást ejtünk, majd a forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre. Ezután könnyedén eltávolítjuk a héját és apró kockára vágjuk.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd egy evőkanál felhevített kókuszolajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, az összetépett friss bazsalikomleveleket, sót és borsot. Kb. 10 perc alatt elkészítjük a paradicsomszószt.
4. A tésztához összekeverjük a lisztet a tojásokkal, a sütőporral és sóval. Kevés vízzel sűrű, de folyékony masszává keverjük. A szendvicssütőt kiolajozzuk és felmelegítjük, majd az alját beborítjuk egy réteg tésztával. Ezután egymásra halmozzuk a tölteléket, egy kanál paradicsomszószt, egy vékony szelet csirkemellet és egy kis szelet sajtot, végül teljesen beborítjuk a tetejét is tésztával. A sütőt lehajtjuk és kb. 7-8 perc alatt elkészítjük a mediterrán szendvicseket.
5. Friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel melegen tálaljuk.