Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi
Ezt a fagyit két dolog miatt szeretem különösen. Egyrészt a mascarpone és a habtejszín keveréke együtt hihetetlenül finom és krémes fagyit eredményez – akár fagyigép és állandó botmixeres átkeverés nélkül.
Másrészt biztosan veletek is előfordult, hogy a nagy nyári befőzésben egy kevés frissen készült lekvár „megmaradt”. Miért lenne muszáj csak úgy kenyérre kenni, ha tehetitek fagyiba is?
Hozzávalók
12 gombóchoz- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg mascarpone
- 20-25 dkg málnalekvár
- málnaszemek és mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés
1. A tejszínből lágy habot verünk, majd hozzáforgatjuk a folyékony mézet és a mascarponét.
2. Egy fagyasztható tálba rétegezzük a keverék harmadát, megkenjük a lekvár harmadával, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Lefedjük, fagyasztóba tesszük.
3. Kb. 1 óra fagyasztás után botmixerrel átkeverjük, majd a teljes fagyásig visszatesszük a mélyhűtőbe. Málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.