Az egyik legjobb főétel tippünk: Gyors, egyszerű és egészséges
A rakott ételeknél kevés egyszerűbben elkészíthető főétel van, hiszen csak egymásra pakoljuk az összetevőket, sütőbe toljuk és elfogyasztjuk. Ezért érdemes többféle alapanyaggal is kísérletezni, hiszen nem csak a jól megszokott összeállítások működhetnek.
A bulgur például egy remek alternatíva a rizsre, hiszen sokkal gazdagabb vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban, a lazac pedig egy ízletes fehérje- és omega-3 zsírsavforrás.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg bulgur
- 35 dkg brokkoli
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 pohár krémes natúr joghurt
- zsírszegény sajt
- himalaya só
- só mentes ételízesítő
- kókuszolaj
Elkészítés
1. A brokkolit rózsáira szedjük és forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra pároljuk, majd hideg vízzel átszűrjük.
2. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
4. Egy jénait vagy egy kapcsos tortaformát vékonyan kiolajozunk kókuszolajjal, majd első rétegként megtöltjük a bulgurral.
5. Ezután rátesszük a párolt brokkolit és megszórjuk só mentes ételízesítővel. Ráfektetjük a darabokra vágott füstölt lazacot, az egészre natúr joghurtot kanalazunk, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
6. Az ételt az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.