Lazacfilé sültpaprika-krémmel
A sült lazac ízletessége és szaftossága révén jó választás azok számára, akik nem kedvelik a fehér húsú halakat, de mégis szeretnék növelni az omega-3 zsírsav fogyasztásukat.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3 db kápia paprika
- 25 dkg bőr nélküli vadlazac
- himalája só
- zöldfűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál vaj
- 12 dkg basmati rizs
- 1 dl kókusztejszín
- vöröshagymapor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A paprikát alaposan megmossuk, majd egészben tepsibe tesszük. Alufóliával lefedve kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
A lazacot két szeletre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ízlés szerint megszórjuk sóval és zöldfűszerekkel. A fokhagymát összetörjük, majd a vajjal elkeverve a lazacfilé tetejére kenjük. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc elteltével megfordítjuk a szeleteket.
A basmati rizst sóval, 2,5-szeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A kissé kihűlt sült paprikákat kicsumázzuk, és óvatosan lehámozzuk. A kókusztejszín, a himalája só és a vöröshagymapor hozzáadásával turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk.
A frissen sült lazacszeleteket a paprikaszósszal és a basmati rizzsel tálaljuk.