Egyszerű de nagyszerű pástétom recept következik
Egy éve a bőség zavarával küszködve keringtünk a barátaimmal Lyonban a Bocuse vásárcsarnokban késői reggelire vagy korai ebédre vadászva, és a vége az lett, hogy annyi mindent vásároltunk össze, hogy alig győztük megenni.
Az egyik ottani halas standon találkoztam ezzel a lazacból készült pástétommal, ami számtalanszor eszembe jutott utána. Annyira ízlett, hogy egy hónap sem telt el, és úgy döntöttem, nem várom meg a legközelebbi lyoni vizitet, és megcsinálom magamnak. Azóta rendszeresen készül, és mindig sikert arat. Jót tesz neki, ha van ideje az ízeknek összeérni, így ha este elkészítjük, reggel csak néhány szelet kenyeret kell pirítani hozzá, és máris elegánsan indíthatjuk a napunkat.
Hozzávalók
2 személyre- 10 dkg füstölt lazac
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor kapor
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés
A lazacot és a hagymát nagyobb darabokra vágom, és az aprítógépben összevágom. Hozzáadom a szintén felaprított kaprot és a citrom levét, sózom, borsozom és egy kis csatos üvegbe teszem. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakom.