Lazac nyársak avokádós-mangós salsával
Hozzávalók
- 25 dkg lazac
- 15 dkg avokádó
- 20 dkg mangó
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg lilahagyma
- 1 db lime
- 1 dl szójaszósz
- só, bors
- 15 dkg basmati rizs
- 2 dkg kókuszolaj
Elkészítés
1. A lazacot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd felszúrjuk őket 5 darabonként 1-1 saslikpálcára és a szójaszószba pácoljuk őket. Amíg magába szívja a lazac az ízeket, elkészítjük a köretet és a salsát.
2. A basmati rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
3. A salsához megpucoljuk a hagymát és finomra aprítjuk, a paradicsomot apró kockára vágjuk. A mangót kb. a gyümölcs 2/3-ánál a mag mellett kettévágjuk. Legegyszerűbb, ha még a héjában felkockázzuk a gyümölcsöt és ezután már a felvágott darabokat kanalazzuk ki a héjából. Az avokádót ketté vágjuk, eltávolítjuk a magját, egy kanállal kikanalazzuk a húsát a héjából, ezután ezt is kockákra vágjuk.
4. Összekeverjük a salsa hozzávalóit, sóval és borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk egy lime levével.
5. Egy nagyobb (grill)serpenyőben kókuszolajat hevítünk és belehelyezzük a bepácolt lazac nyársakat. Mind a négy oldalukat 1-1 percig sütjük.
6. A nyársakat a rizs mellé tálaljuk és rákanalazzuk a pikáns avokádós-mangós salsát.