Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac nyársak avokádós-mangós salsával

Kitűnő vendégváró fogás
2016. November 28.

Hozzávalók

  • 25 dkg lazac
  • 15 dkg avokádó
  • 20 dkg mangó
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg lilahagyma
  • 1 db lime
  • 1 dl szójaszósz
  • só, bors
  • 15 dkg basmati rizs
  • 2 dkg kókuszolaj

Elkészítés

1. A lazacot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd felszúrjuk őket 5 darabonként 1-1 saslikpálcára és a szójaszószba pácoljuk őket. Amíg magába szívja a lazac az ízeket, elkészítjük a köretet és a salsát.

2. A basmati rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

3. A salsához megpucoljuk a hagymát és finomra aprítjuk, a paradicsomot apró kockára vágjuk. A mangót kb. a gyümölcs 2/3-ánál a mag mellett kettévágjuk. Legegyszerűbb, ha még a héjában felkockázzuk a gyümölcsöt és ezután már a felvágott darabokat kanalazzuk ki a héjából. Az avokádót ketté vágjuk, eltávolítjuk a magját, egy kanállal kikanalazzuk a húsát a héjából, ezután ezt is kockákra vágjuk.

4. Összekeverjük a salsa hozzávalóit, sóval és borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk egy lime levével.

5. Egy nagyobb (grill)serpenyőben kókuszolajat hevítünk és belehelyezzük a bepácolt lazac nyársakat. Mind a négy oldalukat 1-1 percig sütjük.

6. A nyársakat a rizs mellé tálaljuk és rákanalazzuk a pikáns avokádós-mangós salsát.

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Finn lazacleves

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!