Körözöttes szendvics szeletelt Paprikás Ammerländer sajttal
Ebbe a klasszikus szendvicsbe került egy kis csavar, amitől még finomabb lett. A körözöttből ezúttal elhagytuk a fűszerpaprikát, helyette sok-sok snidlinget kevertünk hozzá, hogy friss, tavaszias legyen. A paprikás ízvilágról pedig a szendvicsbe pakolt Paprikás Ammerländer sajt gondoskodik.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg félzsíros túró
- 12 szelet Paprikás Ammerländer sajt
- 2 nagy méretű, tetszőleges szendvicskenyér
- 8 dkg paprikás szalámi
- 15 dkg tejföl
- 4 szál újhagyma fehér része
- 1 nagy csokor snidling
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A túrót keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felaprított újhagymát és snidlinget.
A szendvicskenyereket hosszában és keresztben is félbevágjuk. Megtöltjük a körözöttel, erre helyezzük a szalámit, majd a sajtszeleteket. Tálalásig tegyük hűvös helyre!
A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!