Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos krumplilepény

Adásban volt: 2017. March 17.
A recepthez tartozó videó
2017. March 17.

Hozzávalók

4 személyre
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 TV paprika
  • tejföl, sajt ízlés szerint
  • só, bors
  • A lepényhez:
  • 50 dkg szétfővő burgonya
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk só
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. A töltelékhez a szárazkolbászt karikára a bacont csíkokra vágjuk, majd először a bacont pirítjuk meg, majd később a kolbászt is hozzáadjuk.

2. Ha kisült a zsírjuk, kivesszük őket és a zsírjukban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a bacont és a kolbászt, majd tejfölt keverünk hozzá.

3. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és megsózzuk.

4. Ha már összeállt a tészta, 6 felé osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk 2 mm vastagságúra.

5. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk és bő olajban mindegyiket kisütjük.

6. Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!