Kolbászos krumplilepény
Hozzávalók
4 személyre- A töltelékhez:
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 szál debreceni kolbász
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 TV paprika
- tejföl, sajt ízlés szerint
- só, bors
- A lepényhez:
- 50 dkg szétfővő burgonya
- 2-3 ek liszt
- 1 tk só
- friss petrezselyem
Elkészítés
1. A töltelékhez a szárazkolbászt karikára a bacont csíkokra vágjuk, majd először a bacont pirítjuk meg, majd később a kolbászt is hozzáadjuk.
2. Ha kisült a zsírjuk, kivesszük őket és a zsírjukban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a bacont és a kolbászt, majd tejfölt keverünk hozzá.
3. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és megsózzuk.
4. Ha már összeállt a tészta, 6 felé osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk 2 mm vastagságúra.
5. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk és bő olajban mindegyiket kisütjük.
6. Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!