Kolbászkrémes partifalatkák
Csak egy harapás az egész, de annyira finom és ízes, hogy én például sosem tudok belőle eleget készíteni. Kerek falatkaként a leghelyesebbek, de ha gyorsan szeretnétek nagy mennyiséget tálalni, szaggatás helyett süssétek meg egyben a leveles tésztát (úgy, hogy kis halmokban teszitek rá a tölteléket), és készen vágjátok fel tetszőleges méretű darabokra.
Hozzávalók
16 darabhoz- 1 nagy tojás
- 8 dkg csípős kolbász
- 1 evőkanál mustár
- kevés só
- 8 db magozott, fekete olajbogyó
- 1 csomag konyhakész, kinyújtott leveles tészta (az egyik nagy márka 270 g-os kiszerelését szoktam használni)
- 1 kis marék tetszőleges reszelt sajt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A tojást keményre főzzük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.
A tojást, az apró kockákra vágott kolbászt, a mustárt és némi sót késes aprítóba teszünk, darabosra törjük.
A leveles tésztát kiszaggatjuk, a korongokat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük. Mindegyik korong közepére teszünk a kolbászos masszából, erre jön 1-1 felezett olajbogyó és egy kis reszelt sajt. A széleket lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.