Kókuszos tápiókapuding
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 g tápióka összezúzva
- 60 g barnacukor
- 1 csipet só
- 150 ml baracklé
- 3 db csillagánizs
- 10 g étkezési keményítő
- 2 db őszibarack vagy 4 db sárgabarack
Elkészítés
1. A pudinghoz egy lábosban felmelegítjük a kókusztejet, majd hozzáadjuk a tápióka gyöngyöt és a mézet.
2. A barackszószhoz egy másik edényben forralni kezdjük a baracklevet, csillagánizzsal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Ha összeforrtak az ízek, kevés hideg baracklében kikevert keményítővel sűrítjük.
3. Ha elértük a kívánt sűrűséget, a szószt és a pudingot is levesszük a tűzről.
4. A barackokat blansírozzuk: pár másodpercre forró vízbe, majd jeges vízbe tesszük őket, így könnyebb meghámozni, és élénk színük marad. Felszeletelve a szószhoz adjuk és néhány percig főzzük.
5. A pudingot alulra, a szószt ráöntve kókuszdióban, vagy pohárban tálaljuk.