Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos tápiókapuding

Adásban volt: 2016. November 3.
A recepthez tartozó videó
2016. November 3.

Hozzávalók

  • 650 ml kókusztej
  • 120 g tápióka összezúzva
  • 60 g barnacukor
  • 1 csipet só
  • 150 ml baracklé
  • 3 db csillagánizs
  • 10 g étkezési keményítő
  • 2 db őszibarack vagy 4 db sárgabarack

Elkészítés

1. A pudinghoz egy lábosban felmelegítjük a kókusztejet, majd hozzáadjuk a tápióka gyöngyöt és a mézet.

2. A barackszószhoz egy másik edényben forralni kezdjük a baracklevet, csillagánizzsal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Ha összeforrtak az ízek, kevés hideg baracklében kikevert keményítővel sűrítjük.

3. Ha elértük a kívánt sűrűséget, a szószt és a pudingot is levesszük a tűzről.

4. A barackokat blansírozzuk: pár másodpercre forró vízbe, majd jeges vízbe tesszük őket, így könnyebb meghámozni, és élénk színük marad. Felszeletelve a szószhoz adjuk és néhány percig főzzük.

5. A pudingot alulra, a szószt ráöntve kókuszdióban, vagy pohárban tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Banánpuding

Banánpuding

A New York-i Magnolia Bakery híres banánpudingjának receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!