Kínai csirkesaláta ropogós wonton csíkokkal
Hozzávalók
4 személyre- Dresszing:
- 50 ml fehérborecet
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. szezámolaj
- 1,5 dkg barna cukor
- 2 tk. dijoni mustár
- 1 ek. citromlé
- 2 tk. szójaszósz
- só, bors
- Salátához:
- 3 ek. pirított szezámmag
- 2 db csirkemell
- 15 db wonton tészta
- 1 fej kínai kel
- 1 fej római saláta
- 10 dkg földimogyoró
- 10 dkg koriander
- 10 dkg újhagyma
- olaj a wontonlapok kisütéséhez
Elkészítés
1. Összekeverjük az ecetet, az olajjal, szezámolajjal, barna cukorral, mustárral, citromlével, szójaszósszal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba helyezve, letakarjuk fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg nem öntjük a salátára.
2. A csirkét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kérgesítjük, és megsütjük.
3. Egy másik edényben olajat forrósítunk és kisütjük a vékony csíkokra vágott (1 cm vastag) wontonokat. (Kb. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek.) Óvatosan kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre helyezve megvárjuk, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.
4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, majd leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket vékony csíkokra vágjuk. Egy-egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a földimogyorót és a szezámmagot is.
5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal, a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.
Tipp:
1. A dresszing elkeverésére kézi habverőt használjunk, mert így alaposabban és krémesebbre tudjuk elkeverni.
2. A salátaleveleket miután megmostuk, várjuk meg mindenképp, míg teljesen megszáradnak, különben a dresszing nem tapad a levelekre.
Megjegyzés: Fagyasztott wonton lapokat Magyarországon: ázsiai élelmiszerboltokban lehet kapni.