Karalábé-krémleves lazac batyuval
Hozzávalók
2 személyre- A leveshez:
- 2 karalábé
- 2 szál újhagyma
- 8 dl zöldség alaplé
- 4 dl habtejszín (30%-os)
- friss kakukkfű
- olívaolaj
- 1 ek vaj
- só, fehérbors
- A lazacbatyukhoz:
- 10 wonton tészta
- 10 dkg lazacfilé
- só, bors
- olaj a sütéshez
- A dresszinghez:
- mustármag
- csipet őrölt római kömény
- dijoni mustár
- 4-5 cm gyömbér
- 2-3 ek méz
- olívaolaj
- vaj
- só
Elkészítés
1. A karalábét meghámozzuk, majd felkockázzuk, majd egy lábasban olívaolajon és vajon megpirítjuk. Addig az újhagymát felkarikázzuk és a karalábéhoz adjuk. Felöntjük zöldség alaplével és friss kakukkfűvel ízesítjük.
2. A batyukhoz a lazacot sózzuk, borsozzuk, felkockázzuk, majd a wonton tésztákba teszünk 1-1 kockát és batyukat készítünk belőle. Végül bő olajban kisütjük őket.
3. Ha a karalábé megpuhult, kivesszük belőle a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel. Ezután már ne forraljuk fel, csak melegítsük és fűszerezzük sóval, borssal.
4. A dresszinghez a mustármagot felfőzzük. Egy külön tálban összekeverjük a dijoni mustárt, a mézet, a sót, a borsot, a római köményt és a gyömbért, majd a felfőzött mustármagot. Az olívaolajat a legvégén adjuk csak hozzá. A batyukat egy nyársra húzzuk és úgy tálaljuk a leveshez. Vagy külön a dresszinghez. Jó étvágyat!