Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sült paprikaleves sajtos kaláccsal

Adásban volt: 2016. november 3.
A recepthez tartozó videó
Marton Adrienn receptje
2016. november 3.

Hozzávalók

  • 3 db piros kaliforniai piros paprika
  • 2 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 szelet kalács
  • 6 szelet trappista sajt
  • 5 szál snidling

Elkészítés

1. A paprikákat egy hőálló edényben 20 percig sütjük. Ezután lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben leváljon.

2. A felkockázott hagymát és apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon és vajon megdinszteljük, közben sózzuk.

3. A megpucolt és feldarabolt fehérrépát is hozzáadjuk a hagymához, majd beleöntjük a paradicsompürét, és összefőzzük.

4. A levesalaphoz hozzáadjuk a felkockázott sült paprikát, majd felöntjük alaplével.

5. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

6. A felszeletelt kalácsot megkenjük vajjal, majd a sajtszeletekkel szendvicset készítünk belőlük, és szendvicssütőben, vagy grillezőben aranybarnára sütjük.

7. A levest poharakba merjük, és a háromszögformára vágott kalácsszendvicseket beleállítjuk. Végül snidlinggel díszíthetjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Brokkoli-alma leves

Brokkoli-alma leves

Finom és olcsó
Őszi leves sült zöldségekből

Őszi leves sült zöldségekből

Többek között sütőtök, sárgarépa, zeller, kakukkfű, és egy kis fehérbor

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.