Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Marton Adrienn receptje

Sült paprikaleves sajtos kaláccsal

Adásban volt: 2016. November 3.
A recepthez tartozó videó
Marton Adrienn receptje
2016. November 3.

Hozzávalók

  • 3 db piros kaliforniai piros paprika
  • 2 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 szelet kalács
  • 6 szelet trappista sajt
  • 5 szál snidling

Elkészítés

1. A paprikákat egy hőálló edényben 20 percig sütjük. Ezután lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben leváljon.

2. A felkockázott hagymát és apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon és vajon megdinszteljük, közben sózzuk.

3. A megpucolt és feldarabolt fehérrépát is hozzáadjuk a hagymához, majd beleöntjük a paradicsompürét, és összefőzzük.

4. A levesalaphoz hozzáadjuk a felkockázott sült paprikát, majd felöntjük alaplével.

5. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

6. A felszeletelt kalácsot megkenjük vajjal, majd a sajtszeletekkel szendvicset készítünk belőlük, és szendvicssütőben, vagy grillezőben aranybarnára sütjük.

7. A levest poharakba merjük, és a háromszögformára vágott kalácsszendvicseket beleállítjuk. Végül snidlinggel díszíthetjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!