Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgarépa krémleves kesudiókrémmel

Adásban volt: 2016. October 26.
A recepthez tartozó videó
2016. October 25.

Hozzávalók

  • 1 kg sárgarépa
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 ek. garam masala
  • juharszirup
  • 80 g kesudió
  • só, bors
  • 4 ek. citromlé

Elkészítés

1. Az olívaolajat hőálló nyelű serpenyőben felhevítjük, és azonnal beletesszük a juharszirupot. A sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd jól beleforgatjuk az olajos juharszirupba. Ha forrni kezd a folyadék, az egész serpenyőt 200 fokra, 20 percre betesszük a sütőbe.

2. A 2 órára hideg vízbe beáztatott kesudiót aprítóban pépesítjük egy kevés olívaolajjal és a citromlével.

3. A sütőből kivett zöldségeket egy edénybe tesszük és tovább forraljuk. Beletesszük a csicseriborsó-konzervet, és babérlevelet, a garam masalát, és felöntjük alaplével.

4. Pár perc forralás után sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk bele, majd összeturmixoljuk. Turmixolás előtt a babérlevelet vegyük ki belőle.

5. Ezután hozzákeverjük a kesudiókrémet és tálaljuk. Díszítésként kesudiókrém-csíkokat húzhatunk bele.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!