Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborka krémleves

Adásban volt: 2017. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
2017. augusztus 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 db nagyobb kovászos uborka
  • 6 dl hideg zöldség alaplé
  • 1 dl kovászos uborkalé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 dl habtejszín
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 10 dkg sobrassada (spanyol kolbász)
  • 1 ek méz
  • 1 ek vörösborecet
  • 2 szelet barna kenyér vagy toast
  • friss kapor
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A felkockázott kovászos uborkát összturmixoljuk a lehűtött alaplével, a kovászos uborka levével, joghurttal, tejszínnel és a reszelt fokhagymával. Ezután egy tálba átszűrjük, majd hűtőbe tesszük.

2. A felkarikázott kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk, majd a zsírját felitatjuk és egy aprítóban morzsásítjuk.

3. A hideg levest egy kistálkában tálaljuk, beleteszünk pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk apróra vágott kovászos uborkával és a pirított kolbász morzsákkal, végül friss kaporral díszítjük.

4. A spanyol kolbászt is lepirítjuk egy serpenyőben, ezután adjuk hozzá a mézet és a vörösborecetet. Végül a kolbász zsírján megpirított kenyérszeletekre kenjük és így tálaljuk előételként. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.