Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborka krémleves

Adásban volt: 2017. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
2017. augusztus 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 db nagyobb kovászos uborka
  • 6 dl hideg zöldség alaplé
  • 1 dl kovászos uborkalé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 dl habtejszín
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 10 dkg sobrassada (spanyol kolbász)
  • 1 ek méz
  • 1 ek vörösborecet
  • 2 szelet barna kenyér vagy toast
  • friss kapor
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A felkockázott kovászos uborkát összturmixoljuk a lehűtött alaplével, a kovászos uborka levével, joghurttal, tejszínnel és a reszelt fokhagymával. Ezután egy tálba átszűrjük, majd hűtőbe tesszük.

2. A felkarikázott kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk, majd a zsírját felitatjuk és egy aprítóban morzsásítjuk.

3. A hideg levest egy kistálkában tálaljuk, beleteszünk pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk apróra vágott kovászos uborkával és a pirított kolbász morzsákkal, végül friss kaporral díszítjük.

4. A spanyol kolbászt is lepirítjuk egy serpenyőben, ezután adjuk hozzá a mézet és a vörösborecetet. Végül a kolbász zsírján megpirított kenyérszeletekre kenjük és így tálaljuk előételként. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.