Krémes burgonyaleves bacon-ös vinaigrettel
Hozzávalók
6 személyre- A leveshez:
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy fej hagyma, kis kockára vágva
- 1 nagy sárgarépa, kis kockára vágva
- 1 szárzeller, kis kockára vágva
- 6 közepes krumpli, megpucolva, kis kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 ág rozmaring, apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 7 csésze csirke alaplé vagy víz
- 1 csésze zsírszegény tejföl
- só, bors ízlés szerint
- A vinaigrette-hez:
- 4 szelet bacon
- 3 zöldhagyma finomra vágva
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy csipet só
Elkészítés
1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a vajat.
2. Adjuk hozzá a hagymát, a répát, a zellert, a rozmaringot, a fokhagymát és a sót. Pároljuk 10 percig, amíg a hagyma megpuhul.
3. Adjuk hozzá a krumplit és az alaplevet. Vegyük vissza a hőfokot és 20 perc alatt főzzük nagyon puhára a krumplit.
4. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük.
5. A vinaigrette-hez közepes lángon süssük a bacont ropogósra. Itassuk le róla a zsírt, és vágjuk apró darabokra.
6. Egy kis tálban keverjük össze a bacont, a hagymát, az ecetet és a sót. Tegyünk olajat és 1 evőkanál vinaigrette-t minden tányér leves tetejére.
Forrás:food52.com
Megosztom barátaimmal