Kapros-uborkás tésztasaláta
Zöld, zöld, zöld! Annyira jól tudnak esni ezek a friss színek és ízek tavasszal. Sőt: a kapor már a nyár hírnöke! Magában vagy egy szelet sült hús mellé, behűtve isteni finom étel, próbáljátok ki!
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg fusilli vagy más rövidebb fajtájú tészta
- só
- 1 nagy doboz tejföl
- kb. 0,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 nagy csokor kapor
- kevés citromlé
- sonkaszeletek
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A tejfölt krémesre keverjük a tejszínnel, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és ízesítjük kevés sóval.
Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk. A kígyóuborkát megmossuk, félkarikára vágjuk. A kaprot leszárazzuk, finomra aprítjuk.
A tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverékkel, a hagymával, az uborkával és a kaporral, majd frissítjük az ízét egy kevés frissen facsart citromlé hozzáadásával. Tálalásig behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sonkaszeletekkel tálaljuk.