Káposztával és tojással töltött céklás blini
Hozzávalók
2 személyre- A tésztához:
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 dl szénsavas víz
- 1 elősütött cékla
- A halas töltelékhez:
- ½ fej vöröshagyma
- 1 jalapeno
- 1 paradicsom
- ½ gerezd fokhagyma
- 10 dkg harcsafilé
- 1 csipet fűszerpaprika
- 2 ek tejföl
- olívaolaj
- só
- A káposztás töltelékhez:
- 1 kis fej káposzta reszelve
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 4 kemény tojás
- friss kapor
- 1-2 dl tejföl
- só, bors
Elkészítés
1. A tésztához keverjük össze egy tálban a tojást a tejjel, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a reszelt céklát is, amit elősütöttünk 180 fokon 1,5 óra alatt. A tésztát félretesszük és pihentetjük.
2. A harcsás töltelékhez a hagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük az apróra vágott jalapenoval együtt. A paradicsomot is apró kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk, hozzáreszelünk ½ gerezd fokhagymát és ízesítjük pirospaprikával. A harcsát kockákra vágjuk, sózzuk, majd azt is az alaphoz adjuk és pár percig sütjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a tejfölt is és óvatosan elkeverjük.
3. A káposztás töltelékhez a káposztát lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. A kemény tojásokat lereszeljük. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáreszelünk ½ gerezd fokhagymát. A káposztát kinyomkodjuk, majd a hagymához adjuk és lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a reszelt tojást, a tejfölt és a friss kaprot, majd borsozzuk.
4. A palacsintákat kisütjük és ízlés szerint töltjük meg őket a kétféle töltelékkel. Jó étvágyat!