Joghurtos csirkecomb nyári babraguval
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg tarkabab
- 1 vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 szárzeller
- 1 marék zöldbab
- 10 db koktélparadicsom
- 1 chili paprika
- 1 marék cukorborsó
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- 1 liter alaplé
- A páchoz:
- 8 db csirke felsőcomb filé
- 4 dl görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- ¼ vöröshagyma
- friss petrezselyem
- friss rozmaring
- só, bors
Elkészítés
1. A babot beáztatjuk, majd alaplében 1 óra alatt puhára főzzük.
2. A fokhagymát, petrezselymet, rozmaringot, vöröshagymát, joghurtot, sót és borsot lepürésítünk a páchoz, majd meglocsoljuk vele a csirkecomb filéket és min.20 percig állni hagyjuk. Ezután egy másik serpenyőn felhevített olajon közepes hőmérsékleten megsütjük a húsokat.
3. A babraguhoz egy serpenyőben felhevítünk olívaolajat, majd a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a szintén nagyobb darabokra vágott kápia paprikát, szárzellert és az egyben hagyott zöldbabot, valamint az apróra vágott chilit. Majd nagyobb teljesítményre kapcsoljuk a tűzhelyet, hogy piruljanak a zöldségek. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és amikor a zöldségek megpirultak a cukorborsóval együtt hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és lejjebb vesszük a tűzhely teljesítményét. Végül hozzáöntjük az előfőzött tarkababot és ízesítjük friss bazsalikommal. Jó étvágyat!