Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Japán zöldségpalacsinta

Horvát Sára japán ihletésű receptjét nem lehet megunni!
2019. május 6.

Tudom-tudom, sok zöldségropogóst, zöldséges tócsnit és hasonlót készítettem már – pl. ezt, ezt, no meg ezt – az Ízes Életre, de mentségemre legyen mondva, káposztával még soha. Ezért is izgatott nagyon ez az okonomiyaki, vagyis a japán sós palacsinta, amit egy közeli japán fesztiválon, a csodálatos Morikami Gardensben ettem. Távozáskor odamentem az alacsony japán nénihez, és szépen elkértem tőle a receptet. Erre csak annyit mondott: káposzta, répa, liszt és tojás, japán majonézzel és okonomiyaki szósszal.

Többszöri kísérletezés receptje ez, újhagymával, fejes káposztán kívül fodros kellel, japán majonéz nélkül, de szezámmaggal.

Hozzávalók

4 nagyobb vagy 12-14 kisebb palacsintához
  • A palacsintához:
  • egy kisebb fejes káposzta fele legyalulva (volt egy kis lila káposztám, azt is beleraktam)
  • 4 közepes répa lereszelve
  • 3-4 nagyobb fodros kel levél nagyon apróra vágva (erek nélkül)
  • 5 újhagyma felkarikázva, egy kevés félretéve a tálaláshoz
  • só, bors (elég sok kell a liszt és a sok zöldség miatt)
  • 8 dkg liszt
  • 6 tojás enyhén felverve
  • olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 4 ek. ketchup
  • 1 ½ ek. Worcestershire szósz
  • ¼ ek. mustár
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 tk. szójaszósz
  • 1 tk. méz
  • csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés

Összeforgatjuk a zöldségeket a sóval, a borssal és a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat is.

Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk (kb. fél ujjnyit). Ha nagy palacsintát készítünk, akkor a tészta negyedét, ha kicsiket, akkor pedig kis halmokat kanalazunk a serpenyőbe. Mindkét esetben kissé kilapítjuk a tésztát, kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és még addig sütjük, amíg ez az oldala is megpirul. Lecsöpögtetjük, és tálalásig a sütőben melegen tartjuk.

A szószhoz összekeverjük az összes alapanyagot.

Tálaláskor megöntözzük a palacsintákat a szósszal, megszórjuk szezámmaggal (ezt meg is piríthatjuk), valamint az újhagymával.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagyma-virágok

Lilahagyma-virágok

Ez a hónap a hagymákról (is) szól, próbáljatok ki bátran új recepteket!
SpárgaszezON

SpárgaszezON

Süssük sütőben a spárgát!
Shrimp scampi, a “rák rák”

Shrimp scampi, a “rák rák”

Ha nem most lenne az amerikai shrimp scampi nap, akkor is tökéletes lenne ez az étel… Akár böjt idejére is. Horvát Sára mutatja a receptet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.