Illatos ázsiai kacsaleves
Hozzávalók
6-8 személyre- 1 egész kacsa
- 3 liter alaplé
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5-10 dkg gyömbér
- 1 szál citromnád
- 1 szárzeller
- kaffir lime levél
- 2 csillagánizs
- 1 fahéjrúd
- friss koriander
- 1 csomag üvegtészta
- 2 szál újhagyma
- kevés babcsíra
- 1 piros chili
- 2-3 ek halszósz
Elkészítés
1. A kacsát megtisztítjuk, eltávolítjuk a tollakat, ha maradt rajta és részeire bontjuk. Felhevített serpenyőben olívaolajban megpirítjuk. Majd az alaplébe tesszük és 1 órán keresztül főzzük. Ekkor kerülnek bele a fűszerek. A csillagánizs, a meghámozott és karikára vágott gyömbér, fahéjrúd, kevés szárzeller, citromnád, nagyobb darabokra vágott póréhagyma, sárgarépa és fokhagyma. További 25-30 percet főzzük és a végén adjuk hozzá a halszószt.
2. Az üvegtésztát forró vízben megfőzzük.
3. Az újhagyma zöld részét apróra vágjuk.
4. A tányér aljára szedünk a tésztából, rámerjük az átszűrt levest, majd kevés babcsírával, friss korianderrel, apróra vágott chilivel és a hússal tálaljuk. Jó étvágyat!