Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburger
A X. Food Truck Show a magyaros ételek jegyében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalicahúsra. A szakmai díjat a BazsaLicom FoodTruck nyerte el Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.
Hozzávalók
5 burgerhez- Konfitált malacpofa:
- 10 db malacpofa
- só, bors, fűszerpaprika
- 1 kg kacsazsír
- 1 kg mangalicazsír
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- fél fej zeller
- fél fej karalábé
- 2 fej fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor rozmaring
- Lecsó:
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 5 db paprika
- 3 db paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika ízlés szerint
- fél szál gyulai kolbász
- Egyéb:
- 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
- 5 db kovászos uborka
- 5 db óriás sajtos pogácsa
Elkészítés
A konfitált malacpofát fűszerezzük, majd tepsibe tesszük. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírral, hagymákkal, zöldfűszerekkel együtt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 °C-on 5 órán át sütjük.
A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük, lepirítjuk. A vöröshagymával ugyanígy teszünk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. Hozzáadjuk az alaphoz a paprikát, kevergetve pirítjuk. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymával, valamint fűszerpaprikával is ízesítjük. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre jön a felszeltelt sajt, végül pedig a pogácsa teteje.
A BazsaLicom FoodTruckkal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amely 2019. szeptember 26-29. között kerül megrendezésre.