Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburger

Malacpofás Pogiburger – a BazsaLicom receptje
2019. September 13.

A X. Food Truck Show a magyaros ételek jegyében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalicahúsra. A szakmai díjat a BazsaLicom FoodTruck nyerte el Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.

Hozzávalók

5 burgerhez
  • Konfitált malacpofa:
  • 10 db malacpofa
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 kg mangalicazsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • fél fej zeller
  • fél fej karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor rozmaring
  • Lecsó:
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • fél szál gyulai kolbász
  • Egyéb:
  • 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
  • 5 db kovászos uborka
  • 5 db óriás sajtos pogácsa

Elkészítés

A konfitált malacpofát fűszerezzük, majd tepsibe tesszük. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírral, hagymákkal, zöldfűszerekkel együtt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 °C-on 5 órán át sütjük. 

A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük, lepirítjuk. A vöröshagymával ugyanígy teszünk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. Hozzáadjuk az alaphoz a paprikát, kevergetve pirítjuk. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymával, valamint fűszerpaprikával is ízesítjük. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.

A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre jön a felszeltelt sajt, végül pedig a pogácsa teteje.

 

A BazsaLicom FoodTruckkal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amely 2019. szeptember 26-29. között kerül megrendezésre. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Laskagombás-szójaszószos tészta

Laskagombás-szójaszószos tészta

Gyors ebéd az ősz színeivel.
Puffasztott rizses keksz

Puffasztott rizses keksz

Egészséges nasi percek alatt.
Hagymás bab felturbózva

Hagymás bab felturbózva

Nagyon-nagyon laktató reggeli bevállalósaknak, a többieknek inkább ebédre ajánljuk…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!