Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készítsünk mennyei fűszeres sütőtökös chutneyt

A sütőtök olcsó, finom és egészséges, így egész télen kísérletezhetünk újabb és újabb felhasználási lehetőségekkel!
2017. január 5.

Ez a fűszeres chutney kiváló köretnek, salátákhoz vagy melegszendvicsre, és mivel hűtőben pár napig eláll, érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle.

Hozzávalók

2 közepes méretű üveghez
  • 50 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér megtisztítva
  • 1 nagy csipet tört csili
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál fehérborecet

Elkészítés

A megtisztított sütőtököt kis kockákra vágjuk.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a csilit, rászórjuk a sütőtökkockákat, átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

Kevés vizet öntünk a tökre, majd folyamatos kevergetés és vízpótlás mellett puhára főzzük a zöldséget. Mikor már puha, de még kissé darabos, hozzáadjuk a fehérborecetet, és még egyet forralunk rajta. Forrón üvegekbe töltjük.

sutotokchutney1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ananászos fügés gyömbéres chutney

Ananászos fügés gyömbéres chutney

A házi briós mellé kiváló!
Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!