Ananászos fügés gyömbéres chutney
A házi briós mellé kiváló!
2016. September 23.
Hozzávalók
- 1 nagy ananász (kb. 1 kg) vagy 400 g apróra vágott dobozos/konzerv ananász
- 500g alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 5 cm-es friss gyömbér darab, finomra vágva
- 140g szárított füge, apróra vágva
- 2 teáskanál fekete mustármag
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- ½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
- 500 ml almaecet
- 400g muscovado cukor
Elkészítés
1. Az ananászt tegyük konyhai robotgépbe és aprítsuk fel.
2. Egy nagy serpenyőben forraljuk fel az alma, gyömbér, hagyma, füge keveréket a fűszerekkel , az ecettel és 2 teáskanál sóval.
3. Forraljuk fel, keverjük, majd főzzük még 10 percig, amíg az alma megpuhul.
4. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük amíg feloldódik. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük 20-30 percig.
5. Töltsük a chutneyt meleg, sterilizált üvegekbe, jól zárjuk le. 6 hónapig eláll.
Forrás: bbcgoodfood.com
Megosztom barátaimmal