Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ananászos fügés gyömbéres chutney

A házi briós mellé kiváló!
2016. September 23.

Hozzávalók

  • 1 nagy ananász (kb. 1 kg) vagy 400 g apróra vágott dobozos/konzerv ananász
  • 500g alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 5 cm-es friss gyömbér darab, finomra vágva
  • 140g szárított füge, apróra vágva
  • 2 teáskanál fekete mustármag
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • ½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 500 ml almaecet
  • 400g muscovado cukor

Elkészítés

1. Az ananászt tegyük konyhai robotgépbe és aprítsuk fel.  

2. Egy nagy serpenyőben forraljuk fel az  alma, gyömbér, hagyma, füge keveréket a fűszerekkel , az ecettel  és 2 teáskanál sóval.

3. Forraljuk fel, keverjük, majd főzzük még  10 percig, amíg az alma megpuhul.

4. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük amíg feloldódik. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük 20-30 percig.

5. Töltsük a chutneyt meleg, sterilizált üvegekbe, jól zárjuk le.  6 hónapig eláll.

 

Forrás: bbcgoodfood.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!