Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ananászos fügés gyömbéres chutney

A házi briós mellé kiváló!
2016. szeptember 23.

Hozzávalók

  • 1 nagy ananász (kb. 1 kg) vagy 400 g apróra vágott dobozos/konzerv ananász
  • 500g alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 5 cm-es friss gyömbér darab, finomra vágva
  • 140g szárított füge, apróra vágva
  • 2 teáskanál fekete mustármag
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • ½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 500 ml almaecet
  • 400g muscovado cukor

Elkészítés

1. Az ananászt tegyük konyhai robotgépbe és aprítsuk fel.  

2. Egy nagy serpenyőben forraljuk fel az  alma, gyömbér, hagyma, füge keveréket a fűszerekkel , az ecettel  és 2 teáskanál sóval.

3. Forraljuk fel, keverjük, majd főzzük még  10 percig, amíg az alma megpuhul.

4. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük amíg feloldódik. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük 20-30 percig.

5. Töltsük a chutneyt meleg, sterilizált üvegekbe, jól zárjuk le.  6 hónapig eláll.

 

Forrás: bbcgoodfood.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres alma chutney

Fűszeres alma chutney

Főzés nélkül!
Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!
Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?