Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi fűszervajas, full extra szendvics

A különböző ízesítésű fűszervajak a legegyszerűbb szendvicseket is feldobják, hát még ha jóféle sajttal, sonkával, tükörtojással fogyasztjuk. Full extra? Az!
2017. október 24.

Hozzávalók

  • ciabatta
  • feketeerdei sonka
  • Ammerländer Maasdamer sajt
  • 20 dkg vaj
  • tojás
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • morzsolt kakukkfű
  • só, őrölt borskeverék

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk, belereszeljük a megpucolt fokhagymát, hozzákeverjük a fűszereket, majd alufóliára vagy folpack-ra kanalazzuk. Henger formában szorosan feltekerjük, a fólia végeit megcsavarjuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Később a ciabattákat kettévágjuk, megkenjük a kész fűszervajjal, megrakjuk jó minőségű feketeerdei sonkával és Ammerländer Maasdamer sajttal. Így is finom lenne, de a kevés olajon sült tükörtojás – amit a szendvicsek tetejére csúsztatunk – teszi ezt a szendvicset valóban full extrássá…

Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsünk retró zsúrszendvicset

Így készítsünk retró zsúrszendvicset

A szendvics, ami visszarepít a múltba! Ki ne emlékezne a régi zsúrokra, iskolai programokra, melyek kötelező eleme volt ez a klasszikus, párizsis-sajtos falatka. Málnaszörp? Persze, az is jár hozzá...
Káposztasalátás club szendvics

Káposztasalátás club szendvics

A káposztasaláta köretből főszereplővé is válhat, ha clubszendvicsünket gazdagon rétegezzük ezzel az egészséges, ropogós finomsággal, valamint füstölt tarjával és hozzá illő sajttal...
Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

A lédús körtét karakteres olvadt sajt teszi ellenállhatatlanná, a dió pedig tökéletesen egészíti ki az élményt...

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?