Házi fűszervajas, full extra szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal
Hozzávalók
- ciabatta
- feketeerdei sonka
- Ammerländer Maasdamer sajt
- 20 dkg vaj
- tojás
- olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- morzsolt kakukkfű
- só, őrölt borskeverék
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk, belereszeljük a megpucolt fokhagymát, hozzákeverjük a fűszereket, majd alufóliára vagy folpack-ra kanalazzuk. Henger formában szorosan feltekerjük, a fólia végeit megcsavarjuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Később a ciabattákat kettévágjuk, megkenjük a kész fűszervajjal, megrakjuk jó minőségű feketeerdei sonkával és Ammerländer Maasdamer sajttal. Így is finom lenne, de a kevés olajon sült tükörtojás – amit a szendvicsek tetejére csúsztatunk – teszi ezt a szendvicset valóban full extrássá…
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!